Härlig och otroligt god kaka med mörk choklad och hasselnötter. Serveras med karamelliserad mandel och vaniljglass.
Kakan är glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en springform på 20 cm lätt och lägg gärna ett bakplåtspapper i botten.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt i en skål. Knäck i äggen, ett i taget, vispa efter varje. Vispa i vaniljpulver. Blanda i den lätt avsvalnade chokladen, blanda därefter i de malda hasselnötterna och rismjölet.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Baka i 30-35 minuter, tills den bara är lite lös i mitten. Ta då ut kakan och ställ formen på ett galler och låt svalna helt.
- Karamelliserad mandel:
- Täck en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop socker och vatten på låg värme i en liten kastrull tills sockret smälter. Öka då värmen och låt koka på hög värme utan omrörning i 6-8 minuter eller tills vätskan blir lätt gyllene.
- Ta bort från värmen och rör ner grovt hackade hasselnötter. Häll smeten jämnt över plåten. Låt svalna. Bryt sedan mandeln i bitar.
- Dra med en smörkniv runt kanten på kakan och vänd upp den på gallret. Pudra med kakao och dekorera toppen med mandeln. Servera kakan med vaniljglass.
Publicerat den
7 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar