Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och hasselnötskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härlig och otroligt god kaka med mörk choklad och hasselnötter. Serveras med karamelliserad mandel och vaniljglass. Kakan är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en springform på 20 cm lätt och lägg gärna ett bakplåtspapper i botten.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt i en skål. Knäck i äggen, ett i taget, vispa efter varje. Vispa i vaniljpulver. Blanda i den lätt avsvalnade chokladen, blanda därefter i de malda hasselnötterna och rismjölet.
  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Baka i 30-35 minuter, tills den bara är lite lös i mitten. Ta då ut kakan och ställ formen på ett galler och låt svalna helt.
  4. Karamelliserad mandel:
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop socker och vatten på låg värme i en liten kastrull tills sockret smälter. Öka då värmen och låt koka på hög värme utan omrörning i 6-8 minuter eller tills vätskan blir lätt gyllene.
  6. Ta bort från värmen och rör ner grovt hackade hasselnötter. Häll smeten jämnt över plåten. Låt svalna. Bryt sedan mandeln i bitar.
  7. Dra med en smörkniv runt kanten på kakan och vänd upp den på gallret. Pudra med kakao och dekorera toppen med mandeln. Servera kakan med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.