Choklad- och hasselnötskaka med romrussingrädde
Instruktioner
- Kaka:
Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna i en långpanna ca 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk. Grovhacka nötterna.
- Sänk värmen till 175°.
- Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme under omrörning. Låt svalna. Rör ner rom.
- Skilj på gulor och vitor. Vispa gulorna med socker tills det blir ljust och luftigt. Blanda ner äggulevispet i chokladsmeten. Blanda nötter, mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Romrussingrädde:
Värm russin och rom i en kastrull. Dra av kastrullen strax innan det börjar koka. Låt russinen dra i rommen över natten. Vispa grädde och florsocker Rör ner romrussin strax före servering.
- Pudra lite kakao över kakan och servera med romrussingrädde.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar