Otroligt god och annorlunda chokladbulle fylld med ljuvlig havtornskräm.
Ingredienser
Instruktioner
Chokladbrioche, dag 1:
Arbeta ihop alla ingredienser utom smöret i en degblandare, 2 minuter långsamt och 4 minuter snabbt. Tillsätt smöret i tre omgångar, tills det blandats in. Kör degen ca 3 minuter snabbt. Plasta över degen i bunken och låt jäsa i kylskåp i ca 12-15 timmar.
Fyllning:
Blanda ut mandelmassan med vattnet, lite i taget till en lagom konsistens.
Havtornspuré:
Koka upp havtorn med socker. Mixa och passera genom en sil.
Havtornskräm:
Koka upp mjölk, puré och vaniljstång. Gör en redning av socker, maizena och äggula. Blanda i redningen och låt koka upp. Tillsätt smör. Fyll krämen i en spritspåse och lägg i kyl.
Chokladbrioche, dag 2:
Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut mandelmassan över degen och rulla ihop till en rulle. Skär degen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i ca 2½ timme.
Sätt ugnen på 190 grader.
Pensla bullarna med ägg och spritsa på havtornskrämen. Grädda i ca 9 minuter.