Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbulle med havtorn och pistasch

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt god och annorlunda chokladbulle fylld med ljuvlig havtornskräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbrioche, dag 1: Arbeta ihop alla ingredienser utom smöret i en degblandare, 2 minuter långsamt och 4 minuter snabbt. Tillsätt smöret i tre omgångar, tills det blandats in. Kör degen ca 3 minuter snabbt. Plasta över degen i bunken och låt jäsa i kylskåp i ca 12-15 timmar.
  2. Fyllning: Blanda ut mandelmassan med vattnet, lite i taget till en lagom konsistens.
  3. Havtornspuré: Koka upp havtorn med socker. Mixa och passera genom en sil.
  4. Havtornskräm: Koka upp mjölk, puré och vaniljstång. Gör en redning av socker, maizena och äggula. Blanda i redningen och låt koka upp. Tillsätt smör. Fyll krämen i en spritspåse och lägg i kyl.
  5. Chokladbrioche, dag 2: Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut mandelmassan över degen och rulla ihop till en rulle. Skär degen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i ca 2½ timme.
  6. Sätt ugnen på 190 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg och spritsa på havtornskrämen. Grädda i ca 9 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.