Chokladmaränger med söt sirap och syrliga kärnor blir en härlig marängdessert att bjuda på efter middagen.
Glutenfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa tills marängsmeten är fast och glansig. Blanda riven choklad, kakao samt maizena och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
- Fördela smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängerna med en sked till skålformade rundlar. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i den med ugnsluckan på glänt så att de torkar helt.
- Granatäppelsirap:
- Koka granatäppeljuice och socker i en liten kastrull. Låt koka i 10-15 minuter tills sirapen börjar tjockna.
- Servering:
- Fördela lättvispad grädde på marängerna. Ringla över granatäppelsirap och avsluta med att strö över granatäppelkärnor.
Publicerat den
3 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar