Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmaränger med granatäppelsirap

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladmaränger med söt sirap och syrliga kärnor blir en härlig marängdessert att bjuda på efter middagen. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa tills marängsmeten är fast och glansig. Blanda riven choklad, kakao samt maizena och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  3. Fördela smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Forma marängerna med en sked till skålformade rundlar. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i den med ugnsluckan på glänt så att de torkar helt.
  4. Granatäppelsirap:
  5. Koka granatäppeljuice och socker i en liten kastrull. Låt koka i 10-15 minuter tills sirapen börjar tjockna.
  6. Servering:
  7. Fördela lättvispad grädde på marängerna. Ringla över granatäppelsirap och avsluta med att strö över granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.