Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla chokladmaränger

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Detta är helt klart bland det godaste söta jag har ätit. Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Marängerna sätts ihop två och två med en chokladkräm som "klister" emellan. Innan man kan njuta av dessa godsaker måste man låta de få ta sin tid i ugnen, en timme ska de vara inne efter att de har vispats ihop och spritsats på bakplåtspapper. Räkna med totalt 1 timme och 20 minuter plus timmen i ugnen. Men de är värda all väntan. Försvinnande goda bokstavligt talat... Och så FINA! Fler recept hittar du på min matblogg www.lottakruse.blogspot.com - välkommen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet.
  3. Spritsa ut 48 små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sikta över kakao.
  4. Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta. Ta ut och låt kallna. Förvara sedan i kylen.
  5. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  6. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  7. Rör i smöret och låt chokladsmeten stå i rumstemperatur ca en timme.
  8. Lägg ihop marängerna två och två med chokladen emellan.
  9. Lyft över marängerna i bakformar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.