Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med vitchoklad

 
Skriv ut

Jättegod tårta som bästa vännen Elin fick på födelsedagen :) Jag brukar dubbla recepten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i gräddfilen, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao, vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rör ner smält choklad och kaffe i smeten. Smörj formarna med smör. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna och dela.
  2. Vitchokladmousse: Smält chokladen i grädden. Ställ sedan in i kylskåpet så den svalnar (minst 3 timmar skulle jag tro). Ta sedan fram den och vispa med elvisp tills den blivit bra i konsistensen. Bred då över bottnarna.
  3. Garnering: Lager 1 Smält chokladen och smöret, låt svalna lite och bred över tårtan. (Gör inget om chokladbotten lyser igenom lite)
  4. Lager 2 Smält chokladen, grädden och smöret i en kastrull. Låt svalna så den blir lite segare men inte stelnar. Bred sedan över tårtan och garnerna som du vill lite snabbt. Ställ sedan in den i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.