Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrondoftande vildsvinsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vildsvinskött blir allt mer populärt, och det med all rätt. Det är ett otroligt gott och fint kött. Krydda gärna med viltkrydda för att få mer viltsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en stor gryta, häll på vatten så att det täcker och koka upp. Sänk värmen och sjud fem minuter. Slå köttet i ett durkslag och spola av det.
  2. Skala löken och moroten och skär i stora bitar. Skölj purjolöken och skiva den tunt.
  3. Lägg tillbaka köttet i grytan och slå på nytt vatten så att det täcker. Lägg grönsaker, timjan och lagerblad ovanpå köttet. Salta och peppra. Låt koka upp, sänk värmen och sjud cirka en timma. Köttet ska bli riktigt mört.
  4. Lyft ur köttet och grönsakerna ur grytan med hålslev och lägg det på en stor tallrik eller i en skål. Häll över lite av buljongen och täck med lock.
  5. Reducera resten av buljongen till hälften, ca 2 dl. Häll sedan grädden i buljongen och red med lite Maizena. Smaka av med rivet citronskal och citronsaft. Rör ner smöret i omgångar och låt inte såsen koka.
  6. Lägg köttet och grönsakerna i såsen och låt det bli riktigt varmt. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera grytan het med pastan och garnera med timjan eller persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.