Spröda och nötiga skorpor med en fräsch citronsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sprid ut nötterna på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225 grader efter rostningen.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, salt och citronskal i en bunke. Nyp ihop allt med smöret. Tillsätt ägg och nötter och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna något. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 50-60 minuter. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten.
- Förvara skorporna i en burk med tätslutande lock.
Publicerat den
7 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar