Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronskorpor med rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Spröda och nötiga skorpor med en fräsch citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut nötterna på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225 grader efter rostningen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, salt och citronskal i en bunke. Nyp ihop allt med smöret. Tillsätt ägg och nötter och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna något. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 50-60 minuter. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten.
  5. Förvara skorporna i en burk med tätslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.