Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crema catalana

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Crema catalana är en traditionell katalansk efterrätt som liknar den franska crème brûlée. De största skillnaderna är att crème brûlée brukar tillagas i vattenbad och är baserat på grädde, medan crema catalana ofta är baserad på mjölk. Båda har ett skal av karamelliserat socker på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, citronskal, vanilj, både fröna och stången samt kanel i en tjockbottnad kastrull och sjud i fem minuter. Sila och låt mjölken stå till den är ljummen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner majsstärkelsen och vispa ner blandningen i mjölken. Sjud under omrörning utan att koka tills smeten tjocknar. Fördela smeten i fyra formar och låt stå i kyl över natten. Innan servering strör man 1 msk socker över varje form och bränner av det med en brûlébrännare eller på grilleffekt i ugnen.
  2. Servera exempelvis med färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.