Ett nästan larvigt lättbakat dinkelbröd som kan kalljäsa under natten och gräddas på morgonen.
Instruktioner
- Sätt ugen på 250 grader.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och moroten. Arbeta in mjölet noga.
- När man bakar med dinkel så är det viktigt att man låter degen vara ordentligt klibbig, dinkel suger upp mer vätska.
Låt jäsa i 30 minuter.
- Häll i degen i en smord 1,5l form, strö över fröblandingen och låt jäsa ytterliggare minst 30 min.
Grädda 10 min, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare i 20 min.
- Ett tips är att göra degen på kvällen och låta den stå i kylen över natten i en plast bunke, då jäser den sakta men säkert
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd. Men hur stor form skall man ha, jag använde en 2 liters bakform men det jäste över denna?
Det är jag som gjort en STOOOR miss... ska vara TVÅ 1,5 liters formar inte en.. ska genast ändra Förlåt
Det är segt idag.. jag bakar dubbel sats det är därför jag får två formar... låt brödet jäsa sista svängen i formen så ska det inte jäsa över..
Detta bröd var mycket gott! Kommer jag att göra fler gånger :)