Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla kakor

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick smaka dessa på kalas hos min bror , de var så goda att jag bad om recept direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Mal nötterna och mandeln (eller mixa dem fin i matberedaren). Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner nötblandningen.
  3. Klicka ut ca 70 teskedsstora klickar på bakplåtspapper klädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  4. Vispa ut maizena i kaffet, sjud i ca 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svalna och rör ner äggulan.
  5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen.
  6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen emellan.
  7. Förvaras i frys. Tas fram kort före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.