Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk chokladpudding - diabetiker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är inte bara gubben som äter dessa diabetesrecept jag lägger in. Då jag själv viktväktar och håller igen är det mycket bra även för mej. Goda är de också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen.
  3. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda i 10-15 min.
  4. Pressa två av apelsinerna till såsen. Skala den tredje med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Koka upp apelsinsaft, Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Låt svalna.
  5. Rör försiktigt ner apelsinklyftorna. Stjälp eventuellt upp puddingen eller servera ur formen med såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.