Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel rabarberkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig, mjuk kaka med mandelmassa, rabarber och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen. Vänd ner den rivna mandelmassan. Häll smeten i formen.
  3. Blanda rabarberbitarna med potatismjölet. Strö rabarbern på smeten och hyvla över smöret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Servera kakan varm, ljummen eller kall tillsammans med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.