Huvudrätt recept

Laddar...
Din sökning gav 41807 träffar
Pilaffris - grundrecept.
Pilaffris - grundrecept.

Det här är grundreceptet till ett riktigt gott pilaffris. Pilaffris kan smaksättas i oändlighet - bara fantasin sätter gränser. Recept från Gastronomisk Handbok av Karl Blunck (Alla kockars bibel).


Bovetesylta med inlagd silverlök
Bovetesylta med inlagd silverlök

Den kryddiga bovetesyltan med syrlig inlagd lök som tillbehör är ett gott och annorlunda inslag till julmaten. Givetvis går den att servera året runt. Prova!


Vegetariska köttbullar
Vegetariska köttbullar

Supergoda vegetariska köttbullar som är väldigt lätta att göra. Det går också bra att servera dem som frikadeller. Fibrex är torkat fiber från sockerbetor och används bland annat till glutenfri ba..Senapsgriljerad rotselleri
Senapsgriljerad rotselleri

Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.


Grönkålspaj med hasselnötter
Grönkålspaj med hasselnötter

Grönkålen är både nyttig och god. Här i en ljuvlig paj med knaprig topping. Pajerna kan göras i förväg och förvaras i frysen i upp till en vecka före servering. Tina och värm inför servering.


Lutfiskgratäng i miniformat
Lutfiskgratäng i miniformat

Lutfiskgratängerna blir extra festliga att servera i miniformar på julens middagsbord. Lutfiskgratängen kan förberedas dagen före, och gräddas inför serveringen.


Janssons på nytt vis
Janssons på nytt vis

Det är enkelt att laga Janssons frestelse på spisen och extra festligt blir det att servera den i små kaffekoppar eller små portionsformar.Ölinkokt köttfärssås

En nytt alternativ på köttfärssås till spagettin som helst bör göras på nötfärs. Ölen som kokats in och reducerats bort gav ihop med grädden en härlgt krämig pastasås.