Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"Äkta" kåldolmar är ju ljuvligt gott...men "Falska" kåldolmar är snabbare men också ljuvligt goda...prova själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mjukstek finhackad lök i smör. Ta av och låt svalna.
  3. Blanda blandfärs med risgrynsgröt (i slang), löken, ägg, ljus sirap, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smidig färs. Forma färsen till små pannbiffar.
  4. Bryn biffarna i en het panna med smör och olja och lägg över dem i en ugnssäker form.
  5. Fräs strimlad vitkål i lite smör, socker, salt och lite nymalen vitpeppar. Fördela vitkålen över biffarna.
  6. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
  7. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • abharrysson 16 juni 2008

    Fantastisk gott! Helt klart en ny favorit.

  • AngelikaStenstromer 28 december 2011

    Såååå gott. Som kålpudding fast lättare på något vis, inte lika lång tid i ugnen, och lättare att ta bort vitkålen för de små :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.