Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig kyckling och quinoagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Riktigt god gratäng

Ingredienser

Instruktioner

Börja med quinoan. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Fräs champinjoner, purjolök och vitlök i margarin i en stekpanna. Krydda med rökt paprikapulver, salt och peppar. Rör ner kyckling och skalade räkor. Bred ut den kokta quinoan i en smord ugnsfast form. Lägg på grönsaks- och kycklingröran. Vispa grädden. Blanda i gräddfil och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner dem i grädd- och gräddfilsblandningen. Bred blandningen ovanpå grönsaks- och kycklingröran. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått färg, det tar ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.