Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskburgare med vitlöks- och persiljeaioli, picklad rödlök och vattenkrasse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så här lagas en burgare till fiskälskare! Jättegott att rosta vitlöksklyftor, köra ner dem i en majonnäs och komplettera med fint hackad persilja. För att låta fisken spela huvudrollen är andra typiska hamburgertillbehör utbytta mot picklad rödlök och vattenkrasse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aioli: Stek de oskalade vitlöksklyftorna på svag värme i lite av oljan i en panna i ca 10 minuter. De ska blir rostade och få en brun, karamelliserad yta, men inte bli brända. Låt svalna. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med äggula, persilja och citronsaft i en matberedare eller med stavmixer till en slät blandning. Tillsätt oljan droppvis till en början så att det blir en emulsion, öka sedan mängden olja. Smaka av med salt och citronsaft.
  2. Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättikssprit, socker och vatten till en lag. Lägg i rödlöken och låt den svalna i lagen.
  3. Tillbehör: Skölj och plocka vattenkrassen. Låt den torka på hushållspapper. Del hamburgerbröden och grilla dem tills de har fina grillränder.
  4. Grillad fiskburgare: Mixa hastigt fisken och saltet i en matberedare så att de går ihop. Tillsätt ägget och mixa snabbt igen. Häll sakta ner grädden under mixning tills det blir en slät färs. Forma färsen till fyra fiskburgare och vänd dem i panko ströbrödet. Grilla dem över medelvarm glöd på båda sidor tills de får fin färg. Lägg på locket och låt dem få en innertemperatur på 60-70 grader.
  5. Servering: Bred aioli på brödets underdel. Lägg på fiskburgaren och toppa med rödlök och vattenkrasse. Lägg ihop med brödets ovandel till en burgare och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.