- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smakrik, god, nyttig och framförallt billig!
Passa på att plocka hela säsongen med späda skott. Nässlor är även gott i pajer.
Instruktioner
- Plocka 2 liter späda nässlor. Använd handskar.
Rensa genom att klippa bort skaft och grövre blad. Skölj noga under rinnande vatten, genom durkslag.
Koka upp 1 liter vatten och tillsätt nässlorna. Låt sjuda i 10 min. Sila av vattnet, men spara det.
- Låt nässlorna svalna. Hacka dem fint. Hacka lökarna fint. Fräs nässlorna i smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt lökarna. Pudra över mjölet och späd med hälften av nässelavkoket och tillsätt 5 dl vatten och buljongtärningarna. Krydda.
Låt sjuda upp medan du vispar samman soppan. Tillsätt 1 dl grädde och låt allt bli varmt.
- Servera gärna med ägghalvor.
Publicerat den
5 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar