Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kycklingfilé med örtsås och ugnsrostad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som serveras med ljuvliga vårprimörer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skrubba potatisen, skär vitlöken i halvor. Lägg potatis och vitlök i en ugnsfast form. Klicka över smör, salta och peppra.
  3. Baka i ugn i ca 35 minuter eller tills potatisarna är mjuka. Rör om någon gång under ugnsrostningen.
  4. Förväll spenaten och persilja i 30 sekunder i kokande lättsaltat vatten. Häll i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vätskan och finhacka eller mixa spenaten och persiljan.
  5. Skär gräslöken fint, spara lite till garnering. Finhacka kapris och vitlök. Blanda kryddgrönt med crème fraiche, gräddfil, kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och toppa med lite gräslök.
  6. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller stek dem i en grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Stek klart i ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt genomstekta.
  7. Ansa grönsakerna och dela blomkålen i buketter. Sprita bondbönorna och förväll dem. Pilla ur ärterna ur det tunna ytterskalet.
  8. Koka resterande grönsaker i lättsaltat vatten. Börja med att lägga i morötterna därefter blomkålen och sist rädisorna. Lägg upp grönsakerna i en skål.
  9. Servera den grillade kycklingen med ugnsbakad potatis och vitlök, örtsås och vårprimörer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.