Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt lantbröd med kycklingfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smidigt och gott till lunch, kvällsmat eller som förrätt. Kan förberedas några timmar innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätt ugnen på 200 grader celcius. Lägg de tinade kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Ringla lite olja över och valfri krydda om så önskas. In i ugnen i 45-50 min, tills saften är klar när man skär i den.
  2. Hacka salladslök, rödlök, och paprika i småbitar. Vispa grädden väldigt hårt, blanda sedan i creme fraise. Pressa i vitlök och tillsätt grillkrydda, peppar, salt och grönsaksblandningen. Rör ner allt försiktigt så att inte röran blir för lös.
  3. När kycklingen är uttagen ur ugnen, låt den svalna en liten stund innan den kan skäras i småbitar och tillsättas i röran.
  4. Ta lantbröds-skivorna och ta bort lite av själva brödet i mitten, så att man kan fylla brödet med kycklingröran. Fyll även med sallad, gurka och tomat om så önskas. Eller servera bredvid på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.