Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med sting

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god och mustig köttgryta med härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan.
  2. Krydda med salt, svartpeppar, kanel, lagerblad och kryddnejlika och rör runt i köttet. Häll över vinet, kalvfonden och baconbitarna samt slå i syltlöken utan spad. Blanda runt försiktigt.
  3. Låt grytan småputtra i minst 1 timme, tiden beror på köttet man valt. När 15 minuter är kvar på koktiden, blanda i apelsinskalet och rör dessutom ihop en redning av mjöl och vatten och häll i grytan och rör om. Låt grytan koka färdigt.
  4. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.