- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En god och mustig köttgryta med härliga smaker.
Instruktioner
- Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan.
- Krydda med salt, svartpeppar, kanel, lagerblad och kryddnejlika och rör runt i köttet. Häll över vinet, kalvfonden och baconbitarna samt slå i syltlöken utan spad. Blanda runt försiktigt.
- Låt grytan småputtra i minst 1 timme, tiden beror på köttet man valt. När 15 minuter är kvar på koktiden, blanda i apelsinskalet och rör dessutom ihop en redning av mjöl och vatten och häll i grytan och rör om. Låt grytan koka färdigt.
- Servera med potatis, gelé och inlagd gurka,
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar