Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulash

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

The great goulash - är det riktiga namnet på denna maträtt. En riktigt fyllig het gryta med allt i, bara till att äta! Den här soppan tröttnar jag aldrig på. Den går också att variera med kalv- eller fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar.
  2. Sänk värmen och tillsätt vitlök, morot, persiljerot, paprika och tomat. Låt det fräsa på svag värme några minuter. Tillsätt paprikapulvret, rör om, och täck med lock. Fortsätt att fräsa på svag värme 1 minut. Häll eventuellt på lite vatten om det ser torrt ut. Tillsätt buljong, kummin och lite salt och svartpeppar. Täck med lock och låt småkoka 50 minuter.
  3. Blanda i potatistärningarna och låt småkoka ytterligare 10-15 minuter eller tills kött och potatis är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg sist i surkål och jalapeño.
  4. Servering: Häll upp i djupa tallrikar och servera med en klick crème fraiche som god kontrast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Glitterfia 31 augusti 2009

    Åh, denna är så supergod!! Kul att hitta recpetet här också=) Utesluter dock surkål och jalapeño. Använder rosenpaprikapulver samt spiskummin istället för kummin. Spiskummin för det blev antagligen fel kummin när jag lagade denna första gången. Det blev lite starkt och gott precis som en god gulash ska vara. Är suvveränt gott att lägga ner en klick crème fraiche med pressad vilök. JAMMI =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.