- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En härlig ungersk gryta med den rätta smaken och koncistensen.
Instruktioner
- Börja med att skära köttet i 2x2 cm stora bitar.
Skala, skär och tärna alla grönsaker. Men spara en ½ röd paprika som du strimlar och garnerar gulashen med.
- Hetta upp oljan. Bryn på köttet och märgbenet. Lägg i grönsakerna lite i taget så att grytan inte kallnar utan att allt fortsätter att fräsas. Lägg i kryddorna och späd ev med lite vatten beroende på hur mycket vätska grönsakerna släpper, men absolut inte mer än en halv liter. Låt koka i ca 1½ timma.
- Sätt då på riset eller potatisen som du skall ha till och när det är nästan färdigt lägger du i den strimlade paprikan och linserna eller ärtorna.
- Strö lite hackad persilja över vid serveringen.
Publicerat den
23 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar