Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Istvàns gulasch

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En härlig ungersk gryta med den rätta smaken och koncistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala, skär och tärna alla grönsaker. Men spara en ½ röd paprika som du strimlar och garnerar gulashen med.
  2. Hetta upp oljan. Bryn på köttet och märgbenet. Lägg i grönsakerna lite i taget så att grytan inte kallnar utan att allt fortsätter att fräsas. Lägg i kryddorna och späd ev med lite vatten beroende på hur mycket vätska grönsakerna släpper, men absolut inte mer än en halv liter. Låt koka i ca 1½ timma.
  3. Sätt då på riset eller potatisen som du skall ha till och när det är nästan färdigt lägger du i den strimlade paprikan och linserna eller ärtorna.
  4. Strö lite hackad persilja över vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.