Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hovärkens gulasch

(1 kommentar)  
Hovärkens gulasch Hovärkens gulasch
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör gärna soppan dagen före så att den får "stå till sig". Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
  2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.
  3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
  5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev av med sambal oelek för extra styrka.
  6. Servera med gräddfil och gärna finhackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aspfors 16 oktober 2010

    Oerhört god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.