Frasiga burgare med asiatisk touch som serveras med picklad gurka och en läcker jordnötssås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala sötpotatisarna och dela dem i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna.
- Blanda nu samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en grov puré. Du kan även mosa sönder allt med en gaffel, om du känner för lite extra träning. Forma smeten till biffar och stek dem frasiga i lite rapsolja.
- Picklad gurka:
Skiva gurkan på längden med en potatisskalare, men undvik det inre kärnhuset. Du kan även skiva den fint precis som vanligt. Lägg ner gurkan i en skål. Pressa vitlöksklyftan och blanda ner med gurkan tillsammans med citronsaft, rödvinsvinäger, sojasås, sesamolja, socker och sesamfrön. Låt stå i minst 30 minuter.
- Jordnötssås:
Rör ihop jordnötssmör, vatten, pressad vitlöksklyfta, sojasås, riven ingefära, sesamolja och agavesirap i en skål.
- Servera sötpotatisburgarna i hamburgerbröd tillsammans med picklad gurka, jordnötssås, böngroddar och färsk koriander.
Publicerat den
17 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar