Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord vaniljkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En hemmagjord vaniljkräm till att ha i tårta. Med mer mjölk blir den inte lika tjock och passar då förstås till t ex. en äppelpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop mjöl, socker, ägg, vanilj och det finrivna skalet av citronen.
  2. Värm mjölken utan att den får koka. Häll lite av mjölken i skålen med blandningen och rör om snabbt. Häll tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt med konstant omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • niin-aaa 17 november 2011

    Det ska jag testa idag :D tack receptet !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.