Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk rispudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakar som risifrutti

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grötris, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp igen och låt koka på svag värme ca 40 minuter.
  2. Låt gröten svalna och ställ den att bli kall i kylen.
  3. Vispa grädden och blanda den i den kalla gröten tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  4. Blötlägg gelatinbladen, smält dem och tillsätt i gröten under kraftig omrörning.
  5. Häll över massan i vattensköljda formar och kyl tills massan stelnar.
  6. Stjälp upp på fat och servera med sylt eller bärsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.