Holländsk rispudding

Smakar som risifrutti

Holländsk rispudding
Källa: Svensk Smak
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1½ dl grötris
3 dl vatten
7-8 dl mjölk
½ tsk salt
1½ dl grädde
2 msk florsocker
2-3 tsk vaniljsocker
5 gelatinblad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
3258
Sparat:
41

Gör så här

Häll grötris, vatten och salt i en kastrull.
Koka upp och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt mjölken och rör om.
Koka upp igen och låt koka på svag värme ca 40 minuter.

Låt gröten svalna och ställ den att bli kall i kylen.

Vispa grädden och blanda den i den kalla gröten tillsammans med florsocker och vaniljsocker.

Blötlägg gelatinbladen, smält dem och tillsätt i gröten under kraftig omrörning.

Häll över massan i vattensköljda formar och kyl tills massan stelnar.

Stjälp upp på fat och servera med sylt eller bärsås.

LIKNANDE RECEPT

Rispudding recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Sork
över 2 månader
av pallex
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.