Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk chokladtårta med kaffesmak

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Som är fruktansvärt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält och koka upp smöret. Tillsätt sockret och därefter äggulorna. Vispa upp äggvitorna och vänd ned dem i blandningen sv smör, socker och äggula.
  2. Smält blockchokladen över vattenbad och blanda i kaffet, upplöst i en matsked hett vatten. Tillsätt chokladkaffeblandningen i smeten. Blanda försiktigt ner mjölet med en slev.
  3. Placera en tårtring med 20-25 cm i diameter på en bakplåt klädd med papper. Häll i smeten och grädda i 20 minuter i 210 grader. Öppna sedan luckan på glänt och grädda i ytterligare 5 minuter. Kakan ska vara kladdig. Gör i ordning tryffeln medan kakan svalnar.
  4. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och slå blandningen över den smulade blockchokladen. Rör om tills smeten blir slät och fin.
  5. Ta bort tårtringen runt kakan. Häll chokladtryffeln över tårtan och bred snabbt ut den med kniv eller slickepott. Servera med löst vispad, lättsockrad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.