Mycket god indisk som dessutom är mycket mager, endast 335 kcal/port!
Instruktioner
- Fräs kryddnejlikor, vitlök, kanel och ingefära i 1 tsk av oljan i en kastrull. Lägg i riset och späd med 8 dl vatten. Låt det koka på svag värme under lock den tid det anges på förpackningen.
- Blanda kycklingbitarna med minifraiche, spiskummin och gurkmeja.
- Fräs löken mjuk i resten av oljan i en låg vid kastrull på svag värme. Blanda i tomater och garam masala. Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Blanda ner kycklingen i sin sås i tomatblandningen och späd med 1 ½ dl vatten. Låt det koka ihop i ca 15 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Varva ris och kycklingsås i en ugnssäker form. Det ska vara ris överst. Baka rätten i ugnen i ca 15 minuter.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar