En supergod tårta som dessutom är enkel att göra. När man ska ha många gäster är det den perfekt efterrätten eftersom den går att förbereda i god tid!
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Blanda mandelmassan och apelsinskalet. Rör i äggen, ett i taget, och kakaon.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt botten svalna men låt den vara kvar i formen.
- Moussen: Smält chokladen i vattenbad. Rör om så att alla klumpar försvinner och ta den sedan från värmen så att den får svalna lite.
- Vispa grädden och rör ner den i den smälta chokladen. Rör ner äggulorna en i taget. Häll chokladsmeten över tårtbottnen. Täck över och frys tårtan i minst 4 timmar.
- Hallonsås: Lägg hallonen i en kastrull och värm tills de har "löst upp sig". Tillsätt socker efter smak och rör försiktigt tills det blivit en sås.
- Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och hyvla över chokladen. Servera med hallonsås till.
- Njut!
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar