Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel chokladtårta

En enkel chokladtårta att bjuda på vid festligare tillfällen är en garanterad succé hos alla gäster. Oftast är det faktiskt inte alls så svårt som det kan se ut eller smaka att göra en chokladtårta. En utsökt smakkombination är som bekant choklad och hallon, och en enkel chokladtårta med hallon är inget undantag. Bottnarna kan med fördel göras i förväg, vilket är perfekt när man har mycket att stå i timmarna innan gästerna anländer. Prova också ett löjligt gott recept på enkel chokladtårta med nutella som får det att vattnas i munnen av blotta tanken. Tårtbottnarna kan göras av kladdkaka och nutellan vispas till en mousse som breds mellan bottnarna.


Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet. Blanda nu i kakaonsmeten...

1
5

Kakan: Rör ägg, yoghurt och socker pösigt. Vispa inte Rör ihop de torra ingredienserna fast inte allt mjöl. Tillsätt de torra ingredienserna till äggsmeten. Smält smöret och häll i. Tillsätt mer m...

1 h 30 min
8-10
1

Sätt ugnen på 175°C. Finhacka chokladen. Smält smöret och häll över chokladen. Rör om tills dess att chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ned smeten i den smälta chokladen. Vä...

10-12
16

Tårtbotten: Smält smöret. Rör ihop alla torra ingredienser, och tillsätt sedan de rinnande. Grädda i 180 gr ca 30-35 min i smörad, bröad rund tårtform. Låt svalna, dela tårtbotten i två delar. Fy...

6

Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en slät form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Lägg smör och choklad i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd...

12
1

Ugn 175° Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao, ba...

1

Smörj och bröa en valfri form som rymmer 1 ½ l. Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner det i äggvispet.Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet. Grädda långt n...

8

Sätt ugnen på 150 grader celsius. Smörj två stycket former med avtagbara kanter med smör (funkar med vanliga fasta pajformer också, men det är svårare att få ur bottnarna då), viktigt att vara noggra...

1 h 25 min
10-12

1) Rör smör och socker poröst till tårtbotten. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning. 2) Häll den ganska fa...

1 h 30 min
10

Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en slät form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Lägg smör och choklad i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd...

12

Ugn 175° Smörj och bröa en slät form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Lägg smör och choklad i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner chok...

12

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull, ta den sedan av plattan och rör i socker och ägg. När detta är väl blandat rör i resten av ingredienser...

1 h
10

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i ta...

10-12

Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker. Blanda ner mjöl samt choklad/ smör blandningen. Häll smeten i en form med avtagbar botten (smörad). Grädda i nedre delen av ugnen i 225* i ca 15 min...

3

Sätt ugnen på 200 grader. Kaka: Smält smöret i en 2-liters kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en blank smet utan klumpar. Vispa ner sockret och sedan äggen,...

1
2

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slä...

10-12
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll ner det i smeten. Rör om noga. Vispa upp äggen och rör ner dem i smeten. Koka u...

1 h 30 min
10-12
1

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner vätskan och tillsätt sedan torrvarorna medan du vispar med elvisp på lägsta hastighet. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca...

45 min
10-15

Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Blanda mandelmassan och apelsinskalet. Rör i äggen, ett i taget, och kakaon. Bred ut smeten i en smord form m...

10

1.Beklä långpanna med bakplåtspapper.Rör ihop mjöl, kakao och bakpulver.Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Häll ner mjölblandningen försiktigt i äggblandningen o rör om. 2.Bred ut smeten i pannan...

10-15

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjö...

1

Vispa ägg och socker. Blanda i mjölk, kakao, bakpulver och vetemjöl. Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter. Koka ihop smör, kaffe, florsocker och vaniljsocker. Häll detta över den varma kakan. Vis...

40 min
6

Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla en springform, ca 28 cm i diameter, med rismjöl. Blanda ihop majsstärkelse, rismjöl, bovetemjöl, kakao, socker, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop o...

12

Chokladtårtan: Vispa smör och socker lätt och luftigt cirka 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Smält chokladen i en plastskål, enklast i mikro på låg effekt. Vänd försi...

12

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.