Choklad och hallon är en lyckad smakkombination. Valentin till ära har jag bakat den i en hjärtform. En enkel och snabbgjord tårta som aldrig misslyckas.
Instruktioner
- Smörj och bröa en valfri form som rymmer 1 ½ l.
- Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner det i äggvispet.Tillsätt vattnet och vänd samman till en slät smet.
- Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter på 175º. Låt kallna.
- Till chokladkrämen blandas kakao med florsocker. Blanda med grädden och vispa med elvisp, krämen tjocknar nästan omedelbart.
- Rör ner hallon och smaksätt eventuellt med rom.
- Dela bottnen 1 gång och bred över hälften av krämen. Tryck fast överdelen lite och bred över resterande chokladkräm, även på sidorna.
- Dekorera med hallon, mandelspån och smält choklad. Ställ kallt.
Publicerat den
10 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar