Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas toppengoda chokladtårta

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En makalös god chokladtårta med en underbart lagom kladdig botten och över det en fantastisk glasyr som smälter i munnen. Tårtan är mycket enkel att göra då det inte krävs så många ingredienser. Den älskas av alla, både stora och små - det enda problemet är att det är svårt att låta bli att ta lite för mycket..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Finhacka chokladen. Smält smöret och häll över chokladen. Rör om tills dess att chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ned smeten i den smälta chokladen. Vänd ned siktat vetemjöl. Smöra en form (ca 26 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter. OBS! Kakan ska ej vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna i formen och ställ sedan in den i frysen i 1 timme för att stelna.
  2. Glasyr: Finhacka chokladen. Häll smält smör över och rör om tills chokladen smält. Rör sedan ner honungen. Låt glasyren stelna en aning innan den breds ut i ett jämnt lager över hela tårtan.
  3. Till severing: Denna kaka är otroligt god att serveras bara i sig själv, men om man känner för att servera den tillsammans med något är en härlig fruktsallad perfekt. Sjölj, skiva och hacka frukterna och blanda ner alltsammans i en vacker skål tillsammans med några matskedar apelsinjuice.
  4. Servera chokladtårtan tillsammans med fruktsalladen och vispad grädde!

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • Alienne 21 augusti 2011

    Går det att byta ut blockchokladen mot mörk choklad med hög kakaohalt fast i mindre mängd? Blockchoklad smakar fullkomligt vidrigt.

  • johannalie 21 augusti 2011

    Det fungerar alldeles utmärkt med annan choklad än blockchoklad, i ursprungs receptet står det att man ska ha i mörk blockchoklad, men precis som dig tycker jag inte att det ger bakverk en god smak så jag använder oftast 56-70% choklad istället. Oftast använder jag 56% choklad till själva tårtan och sedan 70% choklad till glasyren.

  • maripili 21 augusti 2011

    SUPERGOD:

  • marion.ek@sodersjukhuset.se 25 augusti 2011

    Jag undrar om tårtan ska vara helt tinad när den serveras? Kan den stå i frysen hela natten och sedan tas fram och förberedas? Hälsningar M

  • johannalie 30 augusti 2011

    Tårtan är godast om den är helt tinad. Självklart kan den stå i frysen över natten om du tar ut den så att den hinner tina helt innan den ska serveras. Annars kan tårtan förvaras i kylen över natten.

  • christincarlsson 15 november 2011

    Himmel så god denna e :)

  • LL76 15 januari 2012

    Väldigt god tårta! Gjorde den nyårsafton. Och eftersom jag skulle ha laktosallergiker på besök använde jag 70% choklad till både kaka och glasyr. Hade i lite laktosfri grädde i kaksmeten för att den inte skulle bli för skarp i smaken. Men det hade jag nog inte behövt. Dock får jag nog ha kakan inne kortare tid nästa gång eftersom den inte blev så kladdig som jag hade hoppats på. Tack för receptet.

  • johannalie 15 januari 2012

    Vad härligt att höra tårtan blev så lyckad. Den är verkligen underbart chokladig :)

  • Lene67 1 februari 2012

    Fantastiskt god tårta och lätt att baka!

  • ev2 3 februari 2012

    Wow vilken smarrig kaka!! Med otroliga mängder smör i :-) kommer def. göras igen!

  • Josefine131 8 februari 2012

    Låter väldigt smarrigt! Jag har bara en fråga. Ungefär hur lång tid tar det för tårtan att tina? Tacksam för svar <3

  • abelles 11 mars 2012

    Med tanke på tårtans bra kommentarer så måste jag misslyckats rejält. Den blev som gelé för mig och smakade metall. Ledsen, inget bra betyg från min sida.

  • Lofhaugen 20 augusti 2012

    Jag fick den här som dessert hos en kompis i fredags - och den var helt suverän!!! Jag ska helt klart försöka göra den själv :)

  • Tilda890114 11 november 2012

    Denna tårtan var hur god som helst! Perfekt med mixade hallon.

  • vivsjo 22 januari 2013

    Den var kanon god. Följde receptet helt, lagomt krämig. Kommer att bjuda på den fler gånger, gärna druvor till.

  • chockladanna 29 januari 2013

    Jag hade en betydligt högre form, bör jag grädda den längre i ugnen då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.