Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med kokos- och chokladfrosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En glutenfri, äggfri, mjölkfri och nötfri chokladkaka som alla kan äta. Fantastiskt god är den också. Frostingen är god att toppa det mesta med, eller att bara sluka med en onödigt stor sked!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla en springform, ca 28 cm i diameter, med rismjöl.
  2. Blanda ihop majsstärkelse, rismjöl, bovetemjöl, kakao, socker, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop olja, vatten och vitvinsvinäger i en annan bunke. Vispa sedan ner de blöta ingredienserna med de torra. Använd en ballongvisp, det är enklast.
  3. När du har en slät smet utan klumpar häller du ner den i den förberedda formen. Grädda i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara torr i mitten. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Vispa ihop kokosolja och smör i en bunke. Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa ner chokladen i smörblandningen tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  5. Bred frostingen över kakan och dekorera med färska jordgubbar och rostade kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.