Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med fetaost och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Slängde ihop de här när jag var så less på att göra bara vanliga köttbullar och hittade det här i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka lök och vitlök, själv kör jag det i mixern. Fortsätt sedan med att skära ner fetaosten och de soltorkade tomaterna i små bitar, tänk på att de ska vara i köttbullar samtidigt som du vill kunna känna smakerna av det.
  2. Blanda sedan ner blandfärsen i en röra av mjölk och ströbröd, blanda i ett ägg, blanda ut allting till en jämn smet, blanda i löken, fetaosten och tomaterna, samt den finhackade persiljan, blanda ut det jämt i smeten och krydda och smaka av.
  3. Rulla till den storleken du vill ha, själv brukar jag vilja ha lite större storlek på mina.
  4. Laga i ugnen i en långpanna på 225 grader i ca 30 minuter, kom ihåg att röra om bland de då och då.
  5. Själv serverade jag de med pasta, men går lika bra med potatis i olika formar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.