X

Japanska recept

Laddar...
Din sökning gav 217 träffar
Annas Kasutera

Detta är min version av den japanska efterrätten Kasutera. Den skiljer sig lite smått från originalet genom att den är mer kompakt, men jättegod! Påminner mycket om sockerkaka.

Maki- Sushirullar med lax och avokado
Maki- Sushirullar med lax och avo..

Att laga sushi är en konst, och i Japan är behandlingen av riset en hel vetenskap. Här är en hemmavariant som är både rolig och pysslig att göra, och trevlig att äta!Hosomaki

Med få ingredienser och ett pedagogiskt videorecept går det att rulla sin egen sushi. Tekka-maki är liten rulle med bara tonfisk och kommer ifrån en japansk maffiaboss.


Norimaki

Norimaki är en sjögräsrulle. Vad du fyller Norimakin med är helt valfritt, men det mest vanliga är att fylla den med fisk och grönsaker av olika slag.


Nigiri

Nigirin är en av dem sushi-bitar vi känner igen mest och därför Lär Yann er hur ni gör dem bästa!Vegetariska "fuskpinnar" (Tofu)

Vegetariska "fuskpinnar" gjorda på tofu! Är du vegetarian och saknar fiskpinnar? Testa detta goda recept! Det går att göra "fuskpinnarna" veganska också! Använd äggersättning istället för ägg te..


Yosenabe - Japansk rätt
Yosenabe - Japansk rätt

Det är ett recept som jag ska ta till mig av, tog en stund att översätta allt, sparar till en fin helg med japanskt i munnenOkonomiyaki

Japansk vitkålsraggmunk med valfritt tillbehör Jag har i det här receptet använt lax då det var det som jag hade hemma. Men kunde lika gärna haft en makrillburk eller bacon och svamp som tillbehör.

Pickled Calamari

Det finns en restaurant på Curacao som heter Matsuri och de serverar en förrätt de kallar Pickled Squid. Jag har försökt med ett antal recept från internet, men inget smakar så bra som deras...förrän ..