X

Japanska recept

Laddar...
Din sökning gav 219 träffar
Sockerfri Matchaglass med ugnsbak..

Så Matchaglass blev det igår. Serverat med ugnsbakade päronhalvor och finriven, sockerfri choklad. Och det här glassreceptet kommer hädanefter att tas fram varje gång jag lagar glass. Konsistensen var..

Sukiyaki
Sukiyaki

Sukiyaki är en japansk rätt som kan vara både som en soppa och som en gryta med mycket matigt innehåll. I detta recept är det en god soppvariant.


Annas Kasutera

Detta är min version av den japanska efterrätten Kasutera. Den skiljer sig lite smått från originalet genom att den är mer kompakt, men jättegod! Påminner mycket om sockerkaka.

Maki- Sushirullar med lax och avokado
Maki- Sushirullar med lax och avo..

Att laga sushi är en konst, och i Japan är behandlingen av riset en hel vetenskap. Här är en hemmavariant som är både rolig och pysslig att göra, och trevlig att äta!Hosomaki

Med få ingredienser och ett pedagogiskt videorecept går det att rulla sin egen sushi. Tekka-maki är liten rulle med bara tonfisk och kommer ifrån en japansk maffiaboss.


Norimaki

Norimaki är en sjögräsrulle. Vad du fyller Norimakin med är helt valfritt, men det mest vanliga är att fylla den med fisk och grönsaker av olika slag.


Nigiri

Nigirin är en av dem sushi-bitar vi känner igen mest och därför Lär Yann er hur ni gör dem bästa!Vegetariska "fuskpinnar" (Tofu)

Vegetariska "fuskpinnar" gjorda på tofu! Är du vegetarian och saknar fiskpinnar? Testa detta goda recept! Det går att göra "fuskpinnarna" veganska också! Använd äggersättning istället för ägg te..