X

Medelhavet recept

Laddar...
Din sökning gav 737 träffar
Kyckling & bulgursallad
Kyckling & bulgursallad

En enkel sallad som går snabbt att slänga ihop. Hade tidigare både tomat och gurka i den också, men tog bort det då gurkan inte klarade värmen och det var helt enkelt godare utan tomaterna.

Majsbröd / Majsmuffins

Utmärkta att snabbt "slänga ihop" till frukost, brunch, buffé, mellis, utflykt eller bara avnjutas med ett glas yoghurt. Fyllningen kan varieras efter smak.


Friterad chèvre med rödbetor och oregano
Friterad chèvre med rödbetor och ..

Stora rödbetor kan behöva kokas uppemot en timme om det är vinterbetor. Mindre rödbetor behöver koka ca 20 minuter. Både chèvreblandningen och rödbetorna kan förberedas.Makrill på orientaliskt vis
Makrill på orientaliskt vis

Dadlar, mandel, kanel och spiskummin är ovanliga ingredienser i en fiskrätt. Men de ingår i den här anrättningen från de södra medelhavsländerna.


Kycklingklubbor med honungsmarinerade rotfrukter
Kycklingklubbor med honungsmarine..

Basen i grönsakerna är klimatsmarta rotfrukter och lök, men jag piffar till dem med gröna sockerärter. Kyckling är också en av de mest klimatsmarta proteinkällorna. Jag rekommenderar svart ris till de..


Asiatiskt drinktilltugg
Asiatiskt drinktilltugg

Dessa rullar är fräscha och har mycket smak. De påminner lite om sushi fast de är helt veganska. Raw food när det är som bäst! Hampafrön är små nyttiga frön som säljs på burk i välsorterade mataffärer..