Portugisiska recept

Laddar...
Din sökning gav 53 träffar

Bacalao

Norsk fiskrätt med portugisiskt ursprung. Gott til fest och vardag, och kan varieras på många olika sätt.
Grillad portugisisk piri piri kyckling
Grillad portugisisk piri piri kyc..

"Frango no Churrasco" med piri piri och vitlök... det är en riktig portugisisk höjdare. Men den skall grillas över kol för att få den helt galet goda smaken! Gör gärna den karaktäristiska piripiri-så..


Brytbröd med tomat, rödlök och ti..

Ett härligt, gott och fluffigt brytbröd som har piffats till med tomat, rödlök, timjan och olivolja. Hur gott som helst!! Och även väldigt lätt att baka ihop :-) Passar alldeles utmärkt att ha på ..Portugisisk fläskstek
Portugisisk fläskstek

I Portugal kan man verkligen konsten att ugnssteka en fläskstek så att den blir helt perfekt. Prova det här receptet med massor av smaker.Madeirabröd
Madeirabröd

Kallas också Bolo Do Caco. På Madeira blir man ofta bjuden på detta, innan man får in sin beställning på en restaurang. Där använder man oftast sötpotatis men det är inte alltid så lätt att få tag på ..Persiljestekt fisk
Persiljestekt fisk

Den här rätten är i all sin enkelhet fantastiskt god och fräsch. Du behöver inte vispa potatisen till mos, det räcker att bearbeta lite med träslev. Paneringen är utan ägg, så den blir lätt men smakri..


sherry av råg
sherry av råg

Detta recept var poppis på 80-talet. Jag gjorde en sats som fick stå i ett år innan jag började använda den. Det dög då som matlagnings sherry. Nu efter 20 år smakar det fantastiskt gott och kan avnju..
Lamm med bönsallad och vitlöksyoghurt
Lamm med bönsallad och vitlöksyog..

Marinera gärna köttet under natten. Det är både praktiskt och ger en godare smak. Receptet kommer ursprungligen från Italien, med mat och vin från dess trakter. För detta recept rekommenderars i det h..


Kyckling med jordärtskockssallad
Kyckling med jordärtskockssallad

Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåll..Blomkålskebab i pitabröd
Blomkålskebab i pitabröd

Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.


Varmrökt lax med quinoasallad
Varmrökt lax med quinoasallad

Persiljerötter och palsternackor är mycket lika varandra. Ett tips för att skilja dem åt är att titta på rotfästet. Persiljerotens rotfäste är något upphöjt mot blasten medan palsternackans rotfäste ä..


Gyros med sallad och guacamole
Gyros med sallad och guacamole

Det här snabblagade pitabrödet steks i panna och kan också användas till andra sorters wraps. Det fungerar också att byta ut köttbitarna mot köttfärs för att underlätta för små barn att tugga.