Serbiska recept

Laddar...
Din sökning gav 71 träffar
Mućkalica
Mućkalica

När jag flyttade hemifrån fick jag en receptbok av min mormor där maträtten Muckalica ingick. Receptboken har tyvärr försvunnit, men en variant av Muckalica har jag hittat igen på en nedlagd matblogg ..


Doftande vitlöks- och persiljebrö..

Hembakat bröd är alltid gott och känns lyxigare att mumsa på än köpes. Ta de här gyllene och doftande bröden direkt ur ugnen och njut av en smakrik brödupplevelse. Eller varför inte äta dem kalla. Jag..

Majsbröd / Majsmuffins

Utmärkta att snabbt "slänga ihop" till frukost, brunch, buffé, mellis, utflykt eller bara avnjutas med ett glas yoghurt. Fyllningen kan varieras efter smak.


Majvors salta kex från Bosnien
Majvors salta kex från Bosnien

Spröda,goda, lite nötiga i smaken på grund av solroskärnorna. Man ska inte använda smör utan margarin till smeten, kexen blir annars väldigt spröda och faller sönder. En syrlig mjukost är supergod att..


Lamm med bönsallad och vitlöksyoghurt
Lamm med bönsallad och vitlöksyog..

Marinera gärna köttet under natten. Det är både praktiskt och ger en godare smak. Receptet kommer ursprungligen från Italien, med mat och vin från dess trakter. För detta recept rekommenderars i det h..


Kyckling med jordärtskockssallad
Kyckling med jordärtskockssallad

Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåll..


Blomkålskebab i pitabröd
Blomkålskebab i pitabröd

Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.


Varmrökt lax med quinoasallad
Varmrökt lax med quinoasallad

Persiljerötter och palsternackor är mycket lika varandra. Ett tips för att skilja dem åt är att titta på rotfästet. Persiljerotens rotfäste är något upphöjt mot blasten medan palsternackans rotfäste ä..Tomattorsk med dill och kaviargrädde.
Tomattorsk med dill och kaviargrä..

Om man tycker om fisk och har lite ont om tid för matlagning så passar det här receptet alldeles utmärkt. Det sköter sig nästan själv! Att det blir gott får man liksom på köpet. Man skall dock tänka p..

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept

Havremuffins
Havremuffins

Dessa matiga muffins ger dig en bra start på dagen. Du kommer att stå dig ända fram till lunch.