Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karljohanssvampsoppa med knaperstekt panchetta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra att ha i termosen när man ska ut i skogen för att hitta fler svampar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök, lägg i en rymlig kastrull. Klicka i smör och fräs utan att det tar färg. Tillsätt svamp och fräs i några minuter, häll på buljong, grädde och marsalavin. Salta och peppra och låt soppan puttra i ca 20 minuter under lock.
  2. Bryn under tiden panchettan i en torr stekpanna till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. När soppan är klar kan man reda den med lite maizenamjöl och vatten till en krämigare konsistens. Låt koka upp och servera sedan i skålar, toppa med lite panchetta och ringla över lite olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.