- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegod festrätt eller kalasrätt. Även god till julbordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en stor eldfast form.
Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in formen med vitlöken. Skala och skiva potatisen.
Strimla kasslern.
Skiva purjolöken i tunna skivor eller stavar.
- Lägg potatisen i en stor gryta.
Koka potatisen i gräddmjölken i cirka 8-10 minuter.
Salta o peppra sparsamt.
- Stek upp kasslern i lite margarin utan att den får så mycket färg.
Låt purjolöken få steka med kasslern de sista 3-4 minuterna.
Lägg i hälften av den kokta potatisen i botten av den smorda formen.
Lägg på kassler och purjolök
- Avsluta med att lägga på resten av potatisen.
Grädda i 225 graders ugn i cirka 40 minuter.
Sänk värmen och lägg på ugnsfolie efter halva tiden och fortsätt grädda tills potatisen är mjuk.
Ta av folien de sista 5 minuterna.
- Servera en god grönsallad till.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar