Mums vad gott! En klassisk festmiddag som alla bör smaka.
Instruktioner
- Råstekt potatis:
Skala och tärna potatisen.
Smält smöret gyllene i en stekpanna. Lägg i potatistärningarna. Salta, sockra och peppra.
Rör om och vänd på potatisen då och då. Stek dem på svag värme tills de är mjuka.
- Rosta vitpepparn i 150 grader i 10 minuter, stöt den sedan grovt i mortel.
Rulla en del av vitpepparkrosset på kanterna på oxfilé bitarna. Stek dem sedan i smör, efter behag.
- Sås:
Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
- Servera gärna en grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
2 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar