Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk pepparstek med råstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums vad gott! En klassisk festmiddag som alla bör smaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Råstekt potatis: Skala och tärna potatisen. Smält smöret gyllene i en stekpanna. Lägg i potatistärningarna. Salta, sockra och peppra. Rör om och vänd på potatisen då och då. Stek dem på svag värme tills de är mjuka.
  2. Rosta vitpepparn i 150 grader i 10 minuter, stöt den sedan grovt i mortel. Rulla en del av vitpepparkrosset på kanterna på oxfilé bitarna. Stek dem sedan i smör, efter behag.
  3. Sås: Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
  4. Servera gärna en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.