Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsstek med råstekt potatis

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det är tredje året i rad som vi köper ett helt vildsvin, och det har snabbt blivit lite av favorit hemma hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

Krydda steken med grillkrydda, salt, peppar och finhackad vitlök. Stek steken runt om i het panna i smör. Skala potatisen och skär den i kuber, lägg i långpanna och krydda och ringla över oljan. Gör plats för steken i mitten och sätt i en stektermometer, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över potatisen, låt stå i ugnen på 200 grader drygt 1 timme, termometern ska stå på 70 grader.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ika75 27 december 2009

    Mycket gott!

  • roro01 23 september 2010

    Vad har du för sås till Vildsvinsteken? Rose-Marie

  • surlimpan 23 september 2010

    Jag brukar göra vanlig brunsås eller rödvinssås, just nu gör jag tyvärr inget dera, bor i Dubai sen 3 månader tillbaka och här kan man knappt köpa en vanlig nasse än mindre hittar jag nog ett vildsvin, men sugen blir jag när jag tänker på det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.