Gör det här ofta speciellt när det är säsong. Det är så otroligt gott och det enda tillbehör man behöver är salt och rumsvarmt smör.
Instruktioner
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
Rödbetor har mycket starkt färgämne.
Är höljet oskadat färgar de inte.
För att korta koktiden kan betorna delas.
Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks.
Koka betorna nästan mjuka under lock.
Känn efter med en sticka.
- Koktider:
Rödbetor späda 15-20 minuter
Rödbetor vinter 45-60 minuter
Skurna vinter 20-30 minuter
Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med flingsalt och smör. Jag brukar använda plasthandskar för säkerhets skull.
- Tips:
Det fungerar alltingen som enklare måltidsrätt eller som ett gott tillbehör. Det är bara att reglera antalet rödbetor efter deras storlek och hur pass hungrig man är.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar