Kolatårta med kokos

Kolatårta med kokos

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, kola, tårt
Betyg (4 röster)
Antal personer
12-14 port
Kolatårta med kokos

Gör så här

Smörj 2 formar, 20 cm i diameter, och klä dem med smörpapper. Rör smöret och sockret mjukt.

Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen, kokosflingorna, vaniljsockret och mjölken. Vispa tills blandningen är lätt och krämig.

Häll upp smeten i de smorda formarna och jämna till ytan. Grädda i 175ºC i ca 25 minuter tills bottnarna har jäst upp och nätt och jämnt känns fasta. Stjälp upp på ett galler och låt svalna.

Gör fyllningen:
Lägg chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills den har smält. Lyft av från värmen och vispa ner florsockret och mjölken.

Låt blandningen svalna så pass att man kan forma mjuka toppar. Dela varje kaka horisontellt i 2 bottnar.

Lägg en botten på en tallrik och bred över en fjärdedel av fyllningen. Täck med ännu en botten och mer fyllning. Upprepa detta och avsluta med en tårtbotten så att du har en fjärdedel av fyllningen kvar. Bred denna runt tårtans kanter för att fylla i eventuella sprickor.

För garnering av tårtan lägger du chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låter stå tills chokladen har smält. Rör försiktigt i den smälta chokladen och låt svalna tills den bildar ett tjockt lager på baksidan av en sked.

Häll den smälta chokladen över tårtans ovansida och bred ut den nerför sidorna med en liten stekspade tills tårtan är helt täckt.

Garnera tårtans översida med chokladrullar och rostade kokosspån och låt stelna. Sikta kakaopulver över före serveringen.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

osaltat smör, Strösocker, Vetemjöl, Bakpulver, Ägg, Kokosflingor, Vaniljsocker, Mjölk, Mörk choklad, osaltat smör, Florsocker, Mjölk, Mörk choklad, osaltat smör, Chokladrullar, Cocos, kakaopulver
Visningar:
6733
Sparat:
185

LIKNANDE RECEPT

Kolatårta recept
Marängkolatårta
av tina62
över 2 månader
Choklad och kol
av tina62
över 2 månader
Kolatårta med d
över 2 månader
Chokladkolatårt..
av zonale
över 2 månader
Toscapaj
över 2 månader
Choklad- och ko
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.