Små söta marängbakelser med len saffransmousse.
Instruktioner
- Värm ugnen på 120 grader.
- Rosta nötterna i en varm och torr stekpanna. Låt dem svalna och hacka dem i lagom stora bitar. Vispa äggvitorna hårt i en bunke och tillsätt sockret, lite i taget. Vispa ner ättikssprit och vispa till en fast maräng. Blanda försiktigt ner hasselnötter samt rispuffar.
- Bred eller spritsa ut smeten i 6-8 rundlar på plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå tills de har svalnat.
- Saffransmousse:
Koka upp grädden i en kastrull. Blanda ner grovhackad choklad samt saffran och rör om tills krämen är slät. Låt dem stå i kylskåp till nästa dag. Vispa moussen lätt före servering till lagom spritskonsistens.
- Vispa grädden fluffigt och rör ner lingonen, spara gärna några stycken till garnering.
- Lägg en klick lingongrädde i mitten av varje pavlova, spritsa på saffransmousse och garnera varje bakelse med nötter och lingon.
Publicerat den
11 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar