En underbart god och festlig kycklingrätt som är enkel att tillaga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela potatisarna i klyftor. Skala vid behov. Smörj en ugnsform med olivolja. Rör runt potatisarna i oljan.
Krydda med vitlökspeppar, timjan och flingsalt.
Sätt in i ugn ca 45 min beroende på klyftornas storlek.
- Ansa kycklingfiléerna. Dela dem i tunnare bitar eller strimla dom. Fräs filéerna i olja och soja.
- Under tiden värm cremé fraichen och lägg sen i gorgonzolan så den smälter. Hacka purjolöken och blanda ner i såsen. Salta och peppra lite efter tycke och smak.
- Lägg de stekta kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll över såsen. Sätt in i formen i ugn under potatisformen, de sista 10-15 minuterna som är kvar av klyftpotatisarna.
- Servera med en god sallad.
Det går bra med ris också istället för klyftpotatis
Publicerat den
7 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegott ut! (därför ger jag det en 5:a, har ätit något väldigt liknande en gång, och det var fantastiskt!) Men sonen är allergisk mot mjölprotein så vi kan inte använda gorgonzola, går den att ersätta med något tror du t ex. creme fraiche (finns mjölkfri) eller något annat? Tips mottages tacksamt :)
Kan absolut rekomenderas, lätte och jättegott var det, hoppas ni provar//Mia
Riktigt underbar rätt! Lagar den för andra gången........
Låter helt underbart gott... Ska nog göra det till middag idag! :) Tack för receptet.
Jätegott, men skippa purjon.
Riktigt gott, högsta betyg från hela familjen :)
Ska laga denna rätten igen, är ett tag sedan vi gjorde den. Är så god och enkel att göra.