- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott filippinsk kycklingrecept. Det finns olika sätt att tillaga den på men det här tycker jag är det godaste.
Instruktioner
- Tvätta kycklingen med lime och saften från denna och tvätta den noga.
- Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg. Tillsätt sedan kyckling och stek den tills den har tagit färg.
- Skär ananasen i små bitar och tillsätt den i grytan.
Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter.
- Provsmaka och tillsätt antingen mer vinäger eller 7-up beroende på smak och den sötma man vill ha.
- Om man nu vill ha en fylligare sås så tar man några skedar av adobosåsen och kokar en sås brevid med lite grädde.
- Ett tips av en vän som hade provat med svamp (blandsvamp, champinjoner ) i såsen på slutet och det hade smakat gott.
- Receptet sprid som en löpeld här i Malmö
- Serveras med jasminris och chilisås.
Publicerat den
28 augusti 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rätt var helt underbar. Även ungarna gillade den. Passar även som bjudrätt
Kanon, passade mina smaklökar perfekt
Vi tyckte att maten var god!