Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med chévresallad och balsamicosirap

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Chévreosten tillsammans med balsamicosirapen, pinjekärnor och resten av salladen är bland det ljuvligaste jag ätit. Räcker till flera om man serverar till exempel pasta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med balsamicosirapen. Häll socker och balsamicovinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda en stund, ca 5-7 minuter så att den blir lite sirapslik i konsistensen. Ställ åt sidan.
  2. Skölj salladen och lägg i en stor skål. Dela tomaterna och skär avokadon i klyftor och blanda ner. Dela eventuellt serranoskinkan innan du lägger ner den i salladen. Dela chévreosten med händerna till mindre bitar och blanda ner. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och blanda ner hälften i salladen. Ringla över balsamicosirap och blanda runt lätt.
  3. Dela kycklingen och stek i bitar, gärna i grillpanna men vanlig stekpanna går också bra. Salta och peppra.
  4. Lägg upp salladen på tallrikar, lägg på kyklingbitarna, strö över resten av pinjekärnorna och ringla lite mer balsamicosirap över både sallad och kyckling.
  5. Detta recept är väl tilltaget till två personer men räcker inte som huvudrätt till fyra personer. Däremot räcker det fint till fyra personer om man även serverar till exempel pasta, bulgur eller pärlcouscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.