På 1970 i Upsala under min studietid, var det populärt och lite flott att bjuda på "Kyckling Provencale" när du hade gäster.
Instruktioner
- Tina kycklingen om den är djupfryst. Halvera den och torka av den.
- Rör samman matfettet till örtsmör med pressad vitlök, citronsaft, salt, peppar och örtkryddor.
- Lossa skinnet från kycklingbröstet med hjälp av tummen. Fördela örtsmöret jämnt under hela skinnet. Lägg kycklinghalvorna i smord eldfast form.
- Skala potatisen och skär skåror i dem men inte helt igenom. Lägg potatisarna runtom kycklingen. Salta. Ringla över lite flytande matfett.
- Ställ in formen mitt i ugnen och stek allt ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk och köttsaften är helt genomskinlig vid kycklinglåret. Pensla några gånger under stektiden.
- Halvera tomaterna. Rör samman matfettet med pressad vitlök, hackad persilja och ströbröd. Fördela det på tomathalvorna.
- Ställ tomathalvorna bredvid potatisen när ca 15 minuter återstår.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar